Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- ετοιμάζεται να καταβάλει 500.000 λίρες από τη δωρεάν μεταγραφή του Shola Shoretir στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό (ΠΑΟΚ). Λεπτομέρειες…

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- ετοιμάζεται να καταβάλει 500.000 λίρες από τη δωρεάν μεταγραφή του Shola Shoretir στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό (ΠΑΟΚ). Λεπτομέρειες…

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να καταβάλει 500.000 λίρες από τη δωρεάν μεταγραφή του Shola Shoretire στον πρωταθλητή Ελλάδας Παναθηναϊκό (ΠΑΟΚ).

Η 20χρονη ακαδημία έφυγε από το Ολντ Τράφορντ στο τέλος της σεζόν μετά τη λήξη του συμβολαίου του, καθώς ήταν στον σύλλογο από τότε που ήταν μόλις εννέα ετών. Υπήρξε ενδιαφέρον για τον Shoretire από συλλόγους στην Αγγλία και την Ισπανία, αλλά ήταν ο ΠΑΟΚ που κέρδισε τον αγώνα για να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του, καταλήγοντας σε «προφορική συμφωνία» με τον φόργουορντ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο νεαρός εθεάθη χθες σε αεροδρόμιο στην Ελλάδα πριν από την επίσημη υπογραφή του για τη νέα του ομάδα. Στο βίντεο φαίνεται να δέχεται σερενά από οπαδούς του ΠΑΟΚ

Στη συνέχεια, ο Shoretir έγραψε μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια επιστολή προς την παιδική του ηλικία και τη βάση των οπαδών της United, περιγράφοντας πώς πέτυχε το «όνειρό» του εκπροσωπώντας τους Red Devils.

«Αισθάνομαι εξαιρετικά περήφανος που μπορώ να πω ότι πέτυχα αυτό το όνειρο. Για να το κάνω ακόμα πιο ξεχωριστό, μου δόθηκε η ευκαιρία να εκπροσωπήσω αυτόν τον σύλλογο στην πρεμιέρα και στην Ευρώπη.

«Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στους πολλούς παίκτες, μέλη του προσωπικού και υποστηρικτές που έπαιξαν τεράστιο ρόλο στο ταξίδι μου μέχρι αυτό το σημείο. Από την πρώτη μέρα που έφτασα στο προπόνηση του γκρεμού ένιωσα σαν στο σπίτι μου και μέλος της οικογένειας του MUFC»

Γράφοντας στο X (πρώην Twitter), ο επικεφαλής ρεπόρτερ ποδοσφαίρου στην PA αποκαλύπτει ότι η μετακίνηση του Σορετίρ στον ΠΑΟΚ «αναμένεται να αποφέρει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περίπου 500.000 λίρες ως αποζημίωση λόγω του χρόνου του στην ακαδημία».

Ενώ οι υπεύθυνοι του Old Trafford είχαν κάνει προσπάθειες να πείσουν τον 20χρονο να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο, η προοπτική μισού εκατομμυρίου για έναν παίκτη του οποίου το συμβόλαιο είχε λήξει θα είναι ένα ευπρόσδεκτο μπόνους. Ο μεταγραφικός προϋπολογισμός της Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι περιορίζεται από την έντονη πίεση των Κανόνων Κέρδους και Βιωσιμότητας (PSR) της Premier League. Δύο κινήσεις με μεγάλα χρήματα για τους Joshua Zirkzee και Leny Yoro έχουν ουσιαστικά εξαντλήσει τον προϋπολογισμό και ο σύλλογος βασίζεται στις πωλήσεις για να χρηματοδοτήσει τυχόν περαιτέρω εισερχόμενες συμφωνίες. Οι κανονισμοί PSR υπαγορεύουν τα χρήματα που δημιουργούνται από τις αποχωρήσεις των παικτών της ακαδημίας αποτελούν καθαρό κέρδος και, ως εκ τούτου, αυτές οι πωλήσεις είναι ένας οικονομικός θησαυρός, αξίας πολλαπλάσιων της βασικής αμοιβής που λαμβάνεται.

Ως εκ τούτου, ενώ οι 500.000 £ μπορεί να μην φαίνονται ένα σημαντικό ποσό στο πλαίσιο του σύγχρονου ποδοσφαίρου, είναι σε μεγάλο βαθμό μια περίπτωση «κάθε μικρή βοήθεια» όταν επιχειρείται να πατήσει μια καλή γραμμή με το οικονομικό fair play για τη Γιουνάιτεντ αυτό το καλοκαίρι.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*